Alt du trenger å vite om SMS-lån

Mange individer nå til dags har kanskje ikke hørt om SMS-lån før, men det blir stadig mer populært å ta opp slike lån. Wikipedia.no nevner SMS-lån i sammenheng med forbrukslån, og dette er ikke urimelig. SMS-lån i Norge byr gjerne på mange av de samme positive kvalitetene som forbrukslån, men ofte på mye enklere og raskere vis.

SMS-lån gjør det nemlig mulig å låne penger umiddelbart, hvor enn man måtte være. Man slipper å gjennomgå den ofte lange og kompliserte søkeprosessen, og pengene vil umiddelbart være tilgjengelige på din konto. På en annen side er det enkelte faktorer som gjør at man bør tenke seg nøye om før man velger å ta opp et SMS-lån.

Hva er egentlig et SMS-lån?

Et SMS-lån er i bunn og grunn nøyaktig hva det høres ut som – en tjeneste som gjør det mulig å låne penger ved hjelp av SMS. Om man har funnet en aktør som tilbyr tjenesten er resten av selve låneprosessen særdeles ukomplisert. Av denne grunn egner denne typen seg godt for å låne små beløp uten ventetid.

Alt man behøver å gjøre for å låne penger når man har satt opp muligheten for SMS-lån gjennom sin aktør, er å sende et kodeord til aktøren på SMS. Det er ingen ventetid som inngår i denne prosessen, og så snart koden er innsendt og godkjent av aktøren vil pengene være tilgjengelige uten ventetid.

Popularitet og tilgjengelighet

SMS-lån har lenge vært et av de mest populære alternativene for å låne penger på enkelt vis i Sverige, men metoden har hittil ikke blitt særdeles anerkjent i Norge. Dette vil ikke si at det er umulig å skulle gjennomføre et SMS-lån her til lands, men det er betraktelig færre aktører som tilbyr tjenesten.

Om man ønsker å ta opp et slikt lån her i Norge, er det lurt å sammenligne de ulike tilbudene man kan finne hos ulike aktører. Dette kan gjøres på enkelt vis, grunnet det faktum at særdeles mange finanstjenester på nett hjelper til med å stille de forskjellige aktørene og tilbudene opp mot hverandre.

Problemet med rente

Til tross for at SMS-lån er hurtig, enkelt og praktisk, er det fortsatt slik at mange individer velger å avstå fra denne typen lån. Dette skyldes først og fremst renten, som er kjent for å være skyhøy i mange tilfeller. Til forskjell fra de rimeligere ordinære forbrukslånene kan renten ved SMS-lån nå hele 9 000 %.

Dette kan virke skremmende til å begynne med, men SMS-lån har definitivt sterke bruksområder til tross for renten. Ettersom det er slik at man låner såpass små summer, er det ikke like krevende å skulle betale tilbake pengene man har lånt. Det gjelder bare å holde hodet kaldt, og ikke låne mer enn man kan betale tilbake.

Nedbetalingstid

Med tanke på at man låner relativt små summer i forhold til de fleste andre typer lån, er nedbetalingstiden gjerne også betraktelig kortere enn det man vil finne i andre typer lån. Dette står i stil med det faktum at man gjerne låner mindre beløp med høy rente, og betaler det ned over kort tid.

Nedbetalingstiden på SMS-lån er gjerne et par måneder. Dette hjelper til med å hindre den høye renten fra å skremme vekk potensielle klienter – så lenge man tar ut små lån, gjerne mellom 500 og 5 000 kroner, og benytter seg av den korte nedbetalingstiden, er ikke den ekstraordinært høye renten et stort problem lenger.

Enklere lån, for enklere situasjoner

  • SMS-lån tas helst i bruk for små beløper, grunnet høy rente
  • Ettersom man gjerne låner små beløper, er nedbetalingstiden også kort

Om man har store planer i form av dyre prosjekter eller annet, kan det være lurt å ta opp et mer stabilt forbrukslån. Men om man har bruk for et smått beløp, uten å være villig til å gjennomgå ventetid eller søknadsprosesser, er SMS-lån i mange tilfeller det enkleste og beste alternativet, så lenge man kan betale for seg.